Valtion Kalastuslupa

Kalastonhoitomaksu tulee maksaa, jos on iältään 18–64-vuotias ja kalastaa vieheellä tai pyydyksillä tai ravustaa. Kalastonhoitomaksu oikeuttaa yhdellä vieheellä kalastamiseen lähes koko maassa, toisinaan kalastaja tarvitsee lisäksi vesialueen omistajan luvan.

Kalastonhoitomaksuilla hoidetaan kalavesiä ja kalakantoja sekä valvotaan kalastusta ja neuvotaan kalastajia. Kalastonhoitomaksu perustuu kalastuslakiin (finlex.fi). 

Lisätietoja saa sähköpostitse eraluvat@metsa.fi ja puhelimitse 020 69 2424.

Kalastonhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos vain onkii, pilkkii tai litkaa silakkaa yhtä vapaa käyttäen, tai on alle 18-vuotias tai jo täyttänyt 65 vuotta. Kalastonhoitomaksun saa kuitenkin maksaa tällöinkin – se on sijoitus luontoon.

HINTA JA VOIMASSAOLO

45 euroa / kalenterivuosi
15 euroa / viikko (7 vrk)
6 euroa / vuorokausi

Kalastonhoitomaksussa on aina kyse kalenterivuorokausista (alkaa ja päättyy kello 00.00) ja kalenterivuosista (1. tammikuuta – 31. joulukuuta), mutta viikkomaksun voimassaolon voi aloittaa haluamastaan viikonpäivästä (tällöinkin alkaa ja päättyy klo 00.00). Hinnat säätää eduskunta kalastuslaissa. 

Myyntipaikat

Maksa heti verkkokaupassa (verkkokauppa.eraluvat.fi).

Eräluvat-sovellus

Sovelluksella voit maksaa kalastonhoitomaksun helposti ja nopeasti. Näin otat sovelluksen käyttöön.

Palvelunumero: 020 69 2424

Erälupien puhelinpalvelu palvelee arkisin kello 9-15. 

Luvanmyyntipaikat (+3 € palvelumaksu muista, paitsi luontokeskuksista ostaessa)

Katso myyntipaikkojen sijainnit.

R-kioski (+3 € palvelumaksu)

Lue lisää R-kioskin sivuilta.

Lisäksi kalastajan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. Kalastonhoitomaksun tulee olla maksettuna tarkastushetkellä. Jos kalastajalla ei ole kuittia tai kalastuskorttia mukanaan, valvoja määrää hänet käymään seitsemän päivän kuluessa poliisiasemalla näyttämässä todisteen, joka on ollut voimassa kalastushetkellä. Jos kalastaja on ikänsä puolesta vapautettu kalastonhoitomaksusta, tulee hänen todistaa valvojille ikänsä.un lyhytosoite: eräluvat.fi/kalastonhoitomaksu